Mantenir una boca sana és important perquè el teu estat de salut general no se’n ressenteixi. Una bona higiene bucal serà la millor manera per aconseguir-ho, i a més, ajudaràs a prevenir malalties futures.

Quan et raspalles les dents, com a mínim tres cops al dia, estàs eliminant la placa que es diposita sobre la dent i aportes flúor. Però amb aquest hàbit no n’hi ha prou per eliminar la placa que s’acumula entre les dents. Per acabar de completar la higiene bucal, l’ideal és incorporar a diari una rutina d’higiene interdental. A continuació, t’expliquem com fer-ho.

 

COM COMPLETAR LA TEVA RUTINA BUCAL

Hi ha moltes opcions per fer aquesta higiene interdental i no sempre és fàcil trobar quina és la que més s’adapta a les teves necessitats, per això, sempre serà una bona opció deixar-te assessorar per un professional de la salut bucal o demanar-nos consell a la farmàcia.

Entre les opcions que tens per millorar la higiene bucal hi ha:

  • Fil i seda dental: és adecuat quan es té poc espai entre les dents, ja que l’accés és reduit.
  • Raspall interproximal: és de gran ajuda per completar la higiene, especialment quan existeixen espais interdentals de gran tamany. Tingues en compte que cada persona té una mesura ideal per fer servir un interproximal, el dentista t’indicarà el més adecuat per a tu.
  • Flosser: es còmode de fer servir i t’ajudarà a arribar a les zones més difícils. És ideal per a iniciar-se en aquesta rutina i habitualment es recomana quan es té dificultat per fer servir la seda o el fil dental.
  • Irrigador: és una opció per als més experts. Es tracta d’un dispositiu que es basa en propulsar un raig d’aigua que ajuda a eliminar les restes de menjar, placa dental i bacteris entre les dents. És bo combinar-lo amb la neteja amb fil dental.

Consejos para una correcta higiene interdental

 

ALGUNS CONSELLS BÀSICS

Per implantar la higiene interdental a la teva rutina de la millor manera per a les teves dents, tingues en compte alguns consells. És recomanable fer servir la neteja interdental un cop al dia. Tant el fil com els raspalls o els irrigadors s’han d’aplicar seguint la linia de les genives i entre les dents.

Si fas servir fil dental, és important curvar-lo en forma de U al voltant de cada dent i fer-lo lliscar amb cura per sota la línia de les genives. Mou-lo amb cura amunt i avall vàries vegades.

Tot i que aquests productes no són difícils de fer servir, tingues cura al utilitzar-los, sobretot si no tens molta pràctica per evitar petites lesions. Pots comptar sempre amb el nostre consell per assegurar que fas servir els productes que necessites i que la teva rutina inclou tots els passos necessaris per tenir un riure bonic i sa.