Ja sóm a nadal, i és una època que acostumem a fer menjars contundents i algun excés en la nostra dieta. Menjars abundants que poden contribuir a elevar els nivells de colesterol i diabetis, entre altres.

És a la teva ma poder tenir unes festes equilibrades. T’expliquem alguns consells perquè puguis gaudir d’uns dies de festa bons i saludables.

5 CONSELLS PER A UN NADAL SALUDABLE

1.- Introdueix receptes saludables al teu menú. Redueix les propostes que incorporen greixos saturats com la carn i embotits, i prioritza aliments com el peix blau. Procura cuinar el més saludable possible. Evita l’excés de sal, els fregits o salses amb molt greix, per exemple. Els menjars al forn o a la planxa poden ser una bona opció.

2.- Menja verdura i fruita. Sí, també a aquesta època. Opcions com la carxofa poden ajudar-te com acompanyament; i no esperis a les campanades per menjar una fruita de temporada com el raïm. Els cítrics o les esbergínies també poden afegir salut als teus menjars. Enrecorda’t d’elles a qualsevol hora, sigui per esmorzar, com a plat de menú o de postres.

3.- Evita els excessos. Com sempre, la moderació és un bon consell a seguir. Escull bé els dolços a provar i evita repetir. Una bona idea serà no tenir-los a la vista i limitar el seu consum només en dies festius. Per saciar la gana tens els fruits secs típics, com les ametlles, que et saciaran i aportaran vitamines i minerals.

4.- Dona-li al cos l’aigua que necessita. Pren cada dia la quantitat d’aigua recomanada i limita el consum d’alcohol i begudes ensucrades. A més a més de mantenir el teu cos hidratat, ajudaràs al trànsit intestinal.

5.- No t’oblidis de l’exercici físic durant el nadal. Que les festes i les vacances no t’allunyin de les teves rutines saludables. Practica’l sempre de forma ajustada a les teves capacitats. A més a més de fer esport, aprofita el teu dia a dia: les escales sempre millor que els ascensors, i en trajectes curts, aprofita per passejar.

Aquestes festes celebra-les amb salut. I recorda que sempre ens tens aprop per ajudar-te a gaudir amb benestar.