Notes que et cau més el cabell quan arriba la tardor?  Quan comença a disminuir la temperatura, es produeix una disminució del reg sanguini en el cuir cabellut. A més, el cabell està més debilitat per factors externs com el clor i el sol de l’estiu.

És per això que, en aquesta época de l’any, el cabell tendeix a caure i és important passar a l’acció per frenar aquesta caiguda estacional.

 

CONSELLS PER EVITAR LA CAIGUDA A LA TARDOR

  • Fes servir xampús anticaiguda per reforçar el cabell.  Esbandeix-lo bé amb aigua i deixa’l assecar a l’aire o a baixa temperatura.
  • Fes un bon massatge del cuir cabellut , així  afavoriràs  l’activació de la circulació sanguínia i milloraràs la seva irrigació.
  • Raspalla’t el cabell a diari, amb cura, i evita els pentinats tibants.
  • Procura no tenyir ni decolorar el cabell gaire sovint, perquè pot debilitar la fibra capil·lar ja que aquests actes alteren les seves propietats físico-químiques.
  • Reforça el creixement del cabell que neix  fent servir ampolles o locions de tractament.
  • Redueix l’estrés, perquè afecta sobre el ritme de creixement del cabell i frena la seva renovació.

 

ALIMENTS PER ENFORTIR EL CABELL

A més de la caiguda estacional del cabell, existeixen altres factors que hi influeixen, com una alimentació amb carència de vitamines, proteïnes o minerals.

El cabell està compost per una proteïna anomenada queratina i minerals com el magnesi, el silici o el coure. Una dieta saludable i equilibrada que contingui aquests nutrients, afavorirà que el teu cabell estigui sa i fort.

Entre els aliments que pots incorporar a la teva dieta per comptar amb els nutrients que el teu cabell necessita, hi ha les verdures de fulla verda (bledes, enciam, espinacs i bròquil), que milloren la oxigenació del cuir cabellut perquè aporten ferro, calci i vitamines A i C.

Les llenties, cigrons, faves i pèsols són una font important de proteïnes, ferro i zinc, essencials pel creixement del cabell. Els fruits secs també són un altre exemple d’ aliments que t’ajudaran a mantenir el teu cabell sa.

Posa en pràctica aquestes recomenacions aquesta tardor, i presta-li al teu  cabell l’atenció que necessita. Segueix el consell del teu o teva farmacèutica, t’ajudaran a trobar el producte que més s’adapti a les teves necessitats. I a lluir melena!