A l’estiu els teus ulls s’exposen amb freqüència a factors externs com el clor de les piscines, la sal de l’aigua de mar o les fortes radiacions solars de l’època. De fet, l’exposició prolongada als raigs ultravioleta sense protecció poden provocar dany a la còrnia, visió borrosa, fotofòbia, llagrimeig i sensació de cos extrany.

A més a més dels ambientals, existeixen altres factors de risc que influeixen en la salut ocular a l’estiu, com l’edat o el color dels ulls.  Tot i que sempre s’han de cuidar, a l’estiu hem d’extremar les precaucions i per això t’expliquem alguns consells perquè aquest estiu puguis protegir els teus ulls com es mereixen.

 

CONSELLS PER CUIDAR ELS TEUS ULLS A L’ESTIU

  • Fes servir sempre ulleres de sol homologades per la UE i adaptades a la teva graduació.
  • Utilitza ulleres de natació per evitar que el clor i la sal provoquin irritació.
  • No comparteixis ulleres o productes de maquillatge pels ulls.
  • No et freguis els ulls i fes servir suero fisiològic si t’entra sorra o algún altre cos extrany.
  • No miris directament al sol.

Consejos para cuidar tus ojos en verano

A més, tingues present que els ulls s’han d’anar hidratant, i és que, per exemple, l’aire acondicionat present en molts llocs els provoca sequetat. Per això, beu aigua amb freqüència i, si és necessari, neteja’t els ulls amb suero fisiològic. Però no en excés, perquè podries provocar l’efecte contrari.

I com sempre, segueix una dieta sana i equil·librada.  Omple els teus plats d’aliments rics en vitamines A, C i E i omega 3, com el peix, la fruita i les verdures.

 

A L’ESTIU, NO T’OBLIDIS LES ULLERES DE SOL

Les ulleres de sol són més que un accesori de moda, són una necessitat. És indispensable fer servir unes ulleres de sol homologades que protegeixin dels raigs UVA/B al 100 %; per saber si són homologades, busca el distintiu CE que ho certifica. A més, si són polaritzades, t’ajudaran a evitar els reflexes.

Consejos para cuidar tus ojos este verano

A l’hora d’escollir-les, tingues en compte per a què les faras servir , si és d’ús diari o per fer alguna activitat específica. Per fer esport, fes servir ulleres protectores, amb vidres que redueixin els reflexes de la llum i tenguin protecció solar.

A més de le ulleres, és recomanable fer servir barrets o gorres amb visera, ja que redueixen un 90 % la incidència de les radiacions solars sobre els ulls.

Aquest estiu, no perdis de vista la teva salut ocular i segueix aquests consells per protegir la teva mirada. I recorda que sempre que necessitis consell profesional, tens una farmàcia a prop teu que et podrà ajudar.